HIRDETÉS
HIRDETÉS

A péntek délelőtt tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a szeptember 24-i budapesti Szuperkupa-döntőről, a Bayern München–Sevilla meccsről is kérdezték. A tömeg és a koronavírus-járvány jelentette aggályokat firtató újságírói kérdésre elmondta:

Nem tartom veszélyesnek a járvány szempontjából, ha egy stadionban két hely kihagyásával minden harmadik helyen ülnek.

A kérdésre, hogy tesztelik-e majd a mentőszolgálat azon ötszáz munkatársát, akik jegyet kaptak a Szuperkupára, a miniszter azt válaszolta, folyamatos az egyeztetés az UEFA-val, de alapvetően az Országos Mentőszolgálat döntése, hogy teszteli-e a dolgozóit.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az Orbán-kormány álláspontja szerint nem a leállás irányába kell haladni, éppen ezért fontos, hogy az iskolák is működjenek. Az operatív törzs napi jelentéseinek ismételt bevezetését megfontolandónak tartja a most tapasztalt tendenciák közepette.

A szeptember 24-i meccset a Puskás arénában rendezik meg korlátozott számú néző előtt, a 67 ezer fős stadionban hozzávetőlegesen húszezer szurkoló ülhet le élőben követni, ami a pályán történik.

index.hu

Feltöltve: 2020.09.11.
Megnézve: 533

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra