HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pozitív lett a koronavírustesztje az Árpád Technikum Szakképző egyik tanulójának. Szeptember 3-ától már nem járt iskolába, és közel egy hete otthonában tartózkodik, így az osztálytársaival is csak rövid időre érintkezett – adta hírül az fmc.hu.

A járványügyi előírásoknak megfelelően az érintett osztálynak jövő hét csütörtökig elrendelték a karantént, távoktatásukat megszervezték.

Szerdán pedig arról értesültünk, hogy a Vasvári Pál Gimnáziumban is karanténban van egy osztály és öt tanár.

Cser-Palkovics András, a város polgármestere közösségi oldalán arról tájékoztatott szerda este, hogy habár az önkormányzatnak nincs ilyen jogszabályi kötelezettsége, mégis úgy döntöttek, hogy szeptember 14-étől, hétfőtől ismét segítenek az időseknek a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásban és a postai ügyintézésben is.

Hozzátette, a Hosszúsétatéri Idősek Otthonának mintegy 40 lakója és 8 dolgozója, valamint a Zsolt Utcai Gondozási Központ 6 ellátottja és 9 dolgozója is járványügyi megfigyelés alá került. A két épületben azonnal megkezdték a fertőtlenítő takarítást és ózonos fertőtlenítőgépekkel a levegő és a felület kezelését.

Az intézmény folyamatosan kapcsolatban van a Népegészségügyi Központtal, a fenntartó önkormányzat pedig természetesen – ahogy eddig, úgy ezentúl is – megad minden segítséget a gondozott idős emberek és a dolgozók segítésére, egészségük védelme érdekében

– fogalmazott a polgármester, majd bejelentette azt is, hogy szünetel a nappali ellátás a Maroshegyi, a Felsővárosi, a Zsolt Utcai és a Palotavárosi Gondozási Központokban.

Kiemelte, hogy akik a fentebb felsorolt intézményekben étkeznek, nem maradnak meleg étel nélkül ezután sem, mert azt kiszállítással eljuttatják hozzájuk.

index.hu

Feltöltve: 2020.09.10.
Megnézve: 530

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra