HIRDETÉS
HIRDETÉS

A koronavírus-járvány egyre aggasztóbb adatai miatt Karácsony Gergely főpolgármester levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz, s 3 pontban foglalta össze a legfontosabb lépéseket a járvány második hullámának megfékezésére.

Karácsony aggodalmát fejezte ki a járványhelyzettel kapcsolatban, s nem érti, hogy a felelős kormányzati szervektől a védekezésben eddig is jelentős szerepet játszó önkormányzatok – akárcsak az első hullámnál – hogyan nem kaphattak továbbra sem érdemi tájékoztatást, semmiféle pluszinformációt.

Meggyőződése szerint az állampolgároknak is egyre nagyobb szükségük lenne a jelenleginél több és pontosabb információra a kormányzati szervek részéről. A főpolgármester 3 pontban foglalja össze a legfontosabb lépéseket a járvány második hullámának megfékezésére, amelyek kapcsán várja a kormány mielőbbi állásfoglalását.

1. A Kormány által felkért szakértők éppen úgy, mint az orvosi kamara szakemberei, fontosnak tartják „az egyéni tesztelések azonnali bővítését, az ingyenes tesztek elérhetővé tételét az ország minden területén". Talán miniszterelnök úrhoz is eljutnak jelzések arról, hogy sokak számára okoz megoldhatatlan terhet a tesztek kifizetése, pedig ezen a munkahelyük megőrzése, gyermekeik iskolába járása múlhat.

Nyilván egyetértünk abban, hogy egyetlen magyar sem veszítheti el munkahelyét, és egyetlen gyermek sem maradhat le az iskolában csak azért, mert a kötelező állami protokoll betartását anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé. Ezért kérdezem miniszterelnök urat, mit tervez a kormány a tesztkapacitások bővítése és a hozzáférhető ingyenes tesztelés érdekében?

2. Egyre több oktatási intézményben okoz gondot a fiatalok körében terjedő járvány kezelése, az állami protokollok betartása. Ennek kapcsán Merkely Béla professzor, a SOTE rektora felvetette, hogy hasznos lenne ingyenes állami szűrést biztosítani a tanárok számára. A javaslatot támogatandónak tartom, kérem miniszterelnök urat is ennek megfontolására.

3. A kormányzati és más szakértök is felhívják a figyelmet, hogy a járvány második hullámának elején a fiatalok különösen érintettek, és ha többségük számára ez nem is okoz kórházi ellátási szükségletet, külföldi példák hívják fel arra a figyelmet arra, hogy 4-5 héten belül a fertőzés a fiatalabbaktól átterjedhet az idősebb korosztályra. Fontos lenne tudni, mit tervez a kormány egy ilyen forgatókönyv megvalósulása esetén.

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán is közzétette a Miniszterelnöknek címzett levelet, a bejegyzését itt tekintheti meg:
Karácsony Gergely
2 órája

Az alábbi levelet írtam Orbán Viktor miniszterelnöknek a koronavírus-járvány második hullámával kapcsolatban. #Budapest

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Azt hiszem, okkal feltételezem, hogy velem, és sok magyar polgárral együtt Ön is növekvő aggodalommal értékeli a hazai koronavírus-járvány második hullámának adatait, tényeit, a járvány lefutásának várható és lehetséges forgatókönyveit....

blikk.hu

Feltöltve: 2020.09.10.
Megnézve: 152

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra