HIRDETÉS
HIRDETÉS

Keddre is nagy mértékben nőtt a koronavírusos betegek száma Spanyolországban. Franciaországban egyre több városban rendelik el a kötelező maszkviselést az utcákon.

A spanyol egészségügyi minisztérium keddi közleménye szerint 1178 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek az elmúlt nap alatt, többségükben Madrid és Aragónia tartományokból. A halálos áldozatok száma 26 új halálesettel 28 498-ra nőtt. A fertőzöttek számának napi emelkedése magasabb volt, mint a hétfői 968, amikor három régióból nem érkeztek adatok.

A szerológiai tesztekkel kiszűrt fertőzöttek száma 297 054-ről 302 814-re emelkedett kedden a tárca jelentése szerint.

Franciaországban az ősszel vagy télen várható a koronavírus-járvány újabb hulláma - figyelmeztetett kedden a kormány mellett működő tudományos tanács.

Egyre több franciaországi városban döntöttek a kötelező maszkviseletről a zsúfolt nyitott közterületeken - írta a Le Monde francia napilap.

Lille, Nizza és Toulouse már elrendelte a maszkviselést a sétálóutcákon. A Le Monde szerint Párizs lehet a következő, Anne Hidalgo polgármester már benyújtotta a hivatalos kérelmet az állami hatóságoknak a maszkviselés elrendeléséről a vásárlóutcákban, a Szajna-parton, a parkokban és kertekben.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint kedd estig Franciaországban 228 574 fertőzöttet diagnosztizáltak - ebből 3376-ot az elmúlt három napban -, a halálesetek száma 30 297. Az intenzív osztályon ápoltak számának növekedése is a járvány gyorsulásáról tanúskodik.

Kedden 292 gócpontot tartottak számon, ami 13-mal több, mint hétfőn. A fertőzöttek száma 1039-cel nőtt 24 óra alatt. Kórházban 5162 embert kezelnek, közülük 388-at intenzív osztályon. Előző nap az új fertőzöttek száma sokkal alacsonyabb, 566 volt.

A kormány tudományos tanácsadó testülete legújabb jelentésében felhívta a figyelmet az új esetek számának növekedésére, és hangsúlyozta, hogy "nagyon valószínű" a járvány második hullámának megjelenése ősszel vagy a télen. Ebben az esetben a reagálás más kell, hogy legyen, mint az első hullám esetében - írták.

origo.hu

Feltöltve: 2020.08.04.
Megnézve: 220

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra