HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a hét elején előfordulhatnak záporok, zivatarok, a hét második felében viszont nem valószínű számottevő csapadék, marad a nyári kánikula.

Hétfő

A Nyugat- és Észak-Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, ott nagyobb az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, másutt csak néhol lehet csapadék. Zivatarok főként délután és este fordulhatnak elő, a Tiszántúlon viszont csapadék nem várható. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-34 fok között valószínű. Késő estére 21-27 fokra hűl le a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Kedd

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26, délkeleten, keleten 26 és 32 fok között valószínű.

Szerda

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég és többfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a keleti tájakon 26 és 29 fok között várható.

Csütörtök

Kezdetben nagyrészt erősen felhős idő várható, napközben fokozatosan csökken a felhőzet. Eleinte főleg nyugaton, délnyugaton várható több helyen záporeső, zivatar, délutántól néhol valószínű zápor. Az északi, északkeleti szelet több helyütt élénk, néhol erős lökések kísérik. Zivatarban viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Péntek

Gomolyfelhős, napos időben lesz részünk. Számottevő csapadék nem valószínű, de itt-ott előfordulhat futó zápor. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Szombat

Gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol előfordulhat záporeső. Az északi, északkeleti szelet sok helyütt élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Vasárnap

Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű, de helyenként kialakulhat záporeső. Az északi, északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható – tájékoztat a meteorológiai szolgálat.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.08.03.
Megnézve: 241

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra