HIRDETÉS
HIRDETÉS

9 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4544 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati tájékoztató portál. Az áldozatok száma változatlanul 597 fő, 3413-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 534 fő, 15-tel kevesebb, mint 24 órával korábban. Az aktív fertőzöttek 36%-a, az áldozatok 60%-a, a gyógyultak 44%-a budapesti. 74 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, írja a portál, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük.

Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 7657 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie, erről itt írtunk bővebben.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell az orrot és a szájat eltakaró maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény.

origo.hu

Feltöltve: 2020.08.03.
Megnézve: 227

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra