HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma, 1400-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból - írja a koronavírus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek száma 1673 főre emelkedett, harmaduk (568 fő) kórházi ellátásra szorul, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. Előtte egy héten át folyamatosan csökkent az aktív esetek száma, szombatról vasárnapra, illetve vasárnapról hétfőre viszont emelkedett.

Hétfő reggelre újabb 11 beteg vesztette életét.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Mától vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Az aktív fertőzöttek és az elhunytak 45%-a , az elhunytak 62%-a budapesti.

Mától a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.05.18.
Megnézve: 502

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra