HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 733 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy 80 és egy 86 éves idős beteg, és 66 főre emelkedett a gyógyultak száma is - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Jelenleg 13435 ember van hatósági házi karanténban Magyarországon és 21250-nél tart az eddig levett minták száma.

A fertőzések területi eloszlása nem változott: még mindig Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött, illetve nyugaton Győr-Moson-Sopron, keleten és délen Szabolcs-Szatmár-Bereg illetve Csongrád megye áll a legrosszabbul, ahogy az fenti nyitóképünkön is látszik.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.04.05.
Megnézve: 262

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra