HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek. 58 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Számok szerint:

az elhunytak száma 26-ról 32-re, vagyis 6 fővel emelkedett
a fertőzötteké 623-ról 678-ra nőtt, vagyis 45 fővel lett több
gyógyultak száma 15 fővel nőtt
hatósági karanténban 11.399-en vannak
a laboratóriumban vizsgált minták száma: 17.769

Mind a hat elhunyt valamilyen krónikus betegségben szenvedett, a legfiatalabb 54 éves volt, a többi 77 év feletti.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal.

Mint írják, ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.04.04.
Megnézve: 274

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra