HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két hete érezte magán először a tüneteket, elmondása szerint mindene fájt, néha úgy érezte még a haja is.

„Körülbelül két hete húzódik ez az egész történet” – kezdte a neve elhallgatását kérő újbudai háziorvos az ATV Híradójának. Hozzátette, a Covid-19 betegség nála először magas lázzal és a hidegrázással jelentkezett.

"Azonnal itthon maradtam, gyanús is volt, hogy esetleg lehet a koronavírus, azonnal szóltam mindenhova, ahova szükséges volt. " Ezután önkéntes karanténba vonult, és igyekezett túl lenni a nehezén, de hiába tett meg mindent, a tünetei időről-időre visszatértek: „Végtagfájdalom, izomfájdalom, bőrfájdalom, szinte a hajam is fájt, a szemem, minden fájt, amíg ez a magas lázas időszak volt.” A doktornőnél emellett enyhe tünetek; köhögés, enyhe hasmenés és torokfájás is jelentkezett.

Mivel az első pillanattól tudta, hogy beteg, így az első adandó alkalommal elvégezték nála a speciális mentőegységek az otthoni tesztet. „Talán másnapra már meg is volt az eredmény, azóta pedig hivatalos, hatósági karantén alatt vagyok itthon. Tudom, hogy a kerületben van még egy beteg kolléga, a többiekről nem tudok, hogy bárki koronavírusos lenne” – nyilatkozta, hozzátéve, hogy amíg praktizált, ő is hordott sebészi maszkot és nem volt félelemérzete, nem is számított arra, hogy elkaphatja a betegséget.A háziorvos az interjúban elmondta, legközelebb három negatív eredmény után állhat újra munkába. Reméli, hogy mire visszatér, már lesz megfelelő védőfelszerelés.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.03.29.
Megnézve: 663

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra