HIRDETÉS
HIRDETÉS

Németországban átlépte az 50 ezres határt a koronavírussal bizonyítottan fertőzöttek száma. A Worldometers oldalon gyűjtött adatok szerint pénteken már 50,871 fertőzöttet tartottak nyilván, ami 6933 fővel több azt egy nappal korábbinál. A vírus okozta betegségben (Covid-19) elhunytak száma 342-re emelkedett, a fertőzésből eddig 6658-an épültek föl.

Az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességét egyelőre nem feszíti túl a járvány. Németország igyekszik is segíteni a nehezebb helyzetben lévő európai uniós társországoknak. Heiko Maas külügyminiszter csütörtök késő esti közleménye szerint legkevesebb 47 beteget vesznek át olaszországi kórházakból.

Egyelőre a közhangulat is nyugodt. A német lakosság túlnyomó többsége elégedett a járvány lassítására tett kormányzati intézkedésekkel - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés. A ZDF országos köztelevízió megbízásából készített közvélemény-kutatás szerint 75 százalék megfelelőnek értékeli a szövetségi kormány lépéseit, 20 százalék szigorúbb korlátozásokat tart szükségesnek, 5 százalék pedig túlzónak tartja az eddigieket. Angela Merkel kancellár kormánya a szavazójoggal rendelkező felnőtt lakosságra reprezentatív felmérésben megkérdezettek 89 százaléka szerint jól végzi a munkáját a koronavírus-járványban.

Hollandiában pénteken 1172 fővel emelkedett az igazolt fertőzöttek, így összesen 8603 regisztrált fertőzött van az országban.

A betegségbe eddig összesen 546-an vesztették életüket, a halálesetek száma egy nap alatt 112-vel emelkedett. A holland egészségügyi hivatal péntek reggel még azt közölte, hogy a fertőzöttek számának növekedése sokkal lassabb, mint ahogy várható volt. "A korlátozási intézkedések sokat segítettek a terjedés lelassításában" - írta a hivatal.

Belgiumban pénteken adatok 1049 további ember kapta el a vírust, így az összes igazolt fertőzött száma az országban 7284-re emelkedett. További 69 haláleset is történt 24 óra leforgása alatt, a halálozások száma így összesen 289. A belga kormány péntek este úgy döntött, hogy két héttel, április 18-ig meghosszabbítja a korlátozó intézkedéseket az országban. A korlátozás szabályai nem változtak, de az azokat megsértők nagyobb büntetésre számíthatnak. Sophie Wilmés miniszterelnök az egyeztetést követő sajtótájékoztatójában úgy nyilatkozott, hogy a járványt egyelőre nehéz kontroll alatt tartani.

"Az igazi küzdelem csak most kezdődik. A korlátozásokat meghosszabbítottuk, de valószínű, hogy ezt is újabb meghosszabbítás fogja követni" - jelentette ki.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.03.28.
Megnézve: 239

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra