HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az országos tisztifőorvos a járványügyi helyzetre figyelemmel, az egészségügyi törvény által rá ruházott jogkörében, a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedések érdekében normatív határozatot adott ki késő este, közölte a kormányzati koronavírus-oldal.

A határozat megtiltja

a nemzetközi személyszállítást végző vasúti jármű, autóbusz, valamint polgári légijármű Magyarország területére történő belépését,
a külföldről érkező nem magyar állampolgárok személyforgalomban Magyarország területére történő belépését,
a felsőoktatási intézmények hallgatók által történő látogatását.

A határozat kötelezi a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárokat, hogy a Magyarország területére történő belépéskor vessék alá magukat egészségügyi vizsgálatnak, melynek eredményétől függően különböző típusú karanténba kerülnek. A normatív utasítás ugyanakkor lehetővé teszi a humanitárius folyosó nyitvatartását az áthaladó külföldi magánszemélyeknek.

A határozat a rendőrséget a fenti feladatok végrehajtásában való közreműködésre kéri fel, Müller Cecília utasítása azonnal végrehajtható. Magyarán az országos tisztifőorvosnak – és így a kormánynak – nem volt szüksége arra, hogy megvárja a kormány által a parlamentnek benyújtott koronavírus-törvény jövő heti elfogadását, az Orbán Viktor által elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések mindegyike fenntarthatóvá vált.

index.hu

Feltöltve: 2020.03.27.
Megnézve: 315

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra