HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Fejér megyei Velence polgármestere, Gerhard Ákos határozatban rendelte el, hogy a településen lévő üzletekben és intézményekben mostantól mindenki számára kötelező a maszk viselése, boltba is csak így mehetnek a lakosok, akár "gyári", akár valamilyen házi készítésű maszkjuk van, mely képes megakadályozni, hogy megfertőzzenek másokat a cseppfertőzéssel terjedő koronavírussal.

Az intézkedés összefüggésben lehet azzal, hogy néhány órával korábban kiderült: a szomszédos Gárdony egy patikájában a dolgozók koronavírusosak lettek, ezért a gyógyszertárt be kellett zárni.

A velencei polgármester közleménye a város Facebook-oldaláról:

"Kötelező a maszk viselete Velencén a lakosság ellátást szolgáló üzletekben, intézményekben

POLGÁRMESTERI 6/2020. (III.25.) VESZÉLYHELYZETI HATÁROZAT

A koronavírus most már mindenhol ott lehet Magyarországon is. Bárki hordozhatja a vírust és bárkinek tovább adhatja a fertőzést.

A koronavírusra jellemző tünetek ismertek. Vannak azonban olyan fertőzöttek, akiknél nem alakul ki semmilyen tünet és nem érzik magukat betegnek.

A vírus leginkább cseppfertőzéssel terjed: köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a környezetbe, majd a közelben tartózkodó másik emberre.

A fentiek miatt, a koronavírus járvány megelőzése érdekében elrendelem, hogy Velence Város közigazgatási területén a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe (élelmiszer, gyógyszertár, drogéria, posta stb.) maszkban, ennek hiányában annak rendeltetését, funkcióját betöltő egyéb textil igénybevételével lehet belépni és ott tartózkodni.

Az üzletekbe történő bejutás és ott tartózkodás során egymástól a 2 méteres távolságot meg kell tartani!

Továbbra is kérem és javaslom, hogy csak halasztást nem tűrő esetben hagyják el otthonaikat!

Jelen utasítás 2020. március 25. napján lép hatályba és a

veszélyhelyzet megszűnéséig marad érvényben.

Velence, 2020. március 25.

Gerhard Ákos

polgármester"

blikk.hu

Feltöltve: 2020.03.25.
Megnézve: 360

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra