HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vasárnap az olasz kormány karantén alá helyezte a kínai koronavírus észak-olaszországi gócpontját. Az érintett térségekben felfüggesztik a termelési tevékenységet, zárva lesznek a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok, sportlétesítmények, edzőtermek. Az intézkedés Venetóban 3500 embert érint, míg Lombardiában csaknem 47 ezret. A karantént katonák őrzik, se ki, se be.

Jelenleg 212 megerősített esetről tudunk.
Karanténba helyezték egy Rómából érkező repülő mind a 300 utasát Mauritiuson. Dönthetnek, hogy vagy visszarepülnek Olaszországba, vagy alávetik magukat a helyi vesztegzárnak.
Olaszországban Milánó és Padova környékén lezártak településeket, se ki, se be nem lehet menni.
Áll a gyár, és a cégek, hivatalok, iskolák is zárva maradnak.

Hétfő reggelre már öt idős koronavírus-fertőzött vesztette életét Olaszországban. Az első regisztrált eset óta már ketten meggyógyultak.
Angelo Borrelli polgári védelmi igazgató az olasz La Repubblica lap információi szerint azt mondta, hogy Lombardia térségében 150 esetről tudnak, Olaszországban pedig összesen 188-ról – ez a vasárnap déli adatokhoz képest igen jelentős emelkedés, akkor valamivel több mint 100 esetről érkezett hír.
Liguria tarományában ugyan nyitva maradnak a templomok, de misét március 2-ig nem tartanak. Az esküvőket és a temetéseket is csak szűk családi körben folytatják le.
Négy Serie A-meccset is elhalasztanak, és még a Sopron Basket női csapata is arra kéri a szurkolóit, hogy ne utazzanak el a klub következő Euroliga-mérkőzésére.
Két nappal a tervezett zárás előtt megszakították a velencei karnevált.

Ausztria 4 órára felfüggesztette az Olaszország és Ausztria közötti vonatközlekedést. Vasárnap este megállítottak az osztrák határnál egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítette az osztrák kollégákat, hogy két ember is van a vonaton, akik lázas tüneteket produkáltak. Mikor kiderült, hogy egyikőjük se koronavírus-fertőzött, a vonat tovább indulhatott.
Viszont az illetékes francia miniszter bejelentette: az olaszországi fertőzések miatt nem látja szükségesnek a francia–olasz határ lezárását.
A külügyminisztérium mindenkit arra kér, hogy gondolja át még egyszer, hogy akar-e Észak-Olaszországba utazni. Nem csak egészségügyi kockázatról van szó, hiszen szélsőséges esetben az is előfordulhat, hogy lezárják a határokat.
11 magyar diák is hazajött Olaszországból, ők jelenleg két hétre karanténba kerültek a Szent László Kórházban, a kísérő tanárukkal és a két buszvezetővel együtt. Hétfőn elkezdték őket vizsgálni, panasz- és tünetmentesek.
Az élelmiszer és a gyógyszerek steril folyosókon keresztül érkeznek a településekre.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.02.24.
Megnézve: 264

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra