HIRDETÉS
HIRDETÉS

Május 16-án, egy hatnapos fesztivál zárónapján tartják az első vidéki LMBTQ-felvonulást Pécsen. Magyarországon ilyenre korábban csak a fővárosban került sor, írja a Szabad Pécs a szervezők szerda esti bejelentése nyomán.

A Freedom of my Indentity Human Rights Festival & Pécs Pride 2020 néven futó eseményt a Diverse Youth Network nevű közösség szervezésében, a Budapest Pride csapatának támogatásával rendezik meg.

A pécsi portál szerint a helyi LMBTQ-közösség tagjai már a korábbi években is szerveztek a Budapest Pride programjaihoz kapcsolódó eseményeket Pécsre, büszkeségmenetet azonban korábban még egyetlen vidéki városban sem tartottak.

A pécsiek tavaly jelentették be, hogy megszervezik az első vidéki Pride-felvonulást, amelynek hírére Nemet mondok a Pécs Pride-ra, hogy ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ felvonulást tartani! címmel indítottak petíciót a menet ellenzői.

Erre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt baranyai szervezete Nemet mondok a “Nemet mondok…” petícióra, ne lehessen Pécsett provokatív LMBTQ-ellenes aláírásgyűjtést tartani címmel indított petíciót a másik petíció ellen.

A Szabad Pécs úgy tudja, Budapest és Pécs után feltehetőleg Szeged lehet a következő magyar város, ahol LMBTQ-felvonulást rendezhetnek, de erre leghamarabb csak jövőre, 2021-ben kerülhet sor.

index.hu

Feltöltve: 2020.02.19.
Megnézve: 291

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra