HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azonnali vizsgálatot kért a Ryanair vezetőségétől a Budapestről a Kanári-szigetekre induló kedd reggeli járattal történtek miatt Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő.

Az EP közlekedési és turisztikai bizottságának alelnöki tisztségét is betöltő politikus az MTI-vel közölte, hogy lépéséről levélben értesítette az érintetteket.

Ujhelyi István sajtóinformációk alapján beszámolt arról, hogy a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről induló járat hosszú órákon át várakozott a kifutópályán, eközben az utasoknak nem adtak érdemi tájékoztatást, sem ételt, sem pedig italt nem biztosítottak a számukra a többórás veszteglés alatt.

Mint a Blikk megírta, a Gran Canariára tartó járatnak reggel 6:30-kor kellett volna felszállnia, de még délben is Ferihegyen volt, az utasok pedig hat órán át nem szállhattak le a gépről, amely túlsúly miatt gurulgatott a reptéren, hogy üzemanyagot égessen el és fel tudjon szállni. A joggal felháborodott utasokra még rendőrt is hívott a személyzet - állítólag valaki rágyújtott idegességében a repülő mosdójában. Lázadás közeli hangulat alakult ki, miután kora reggeltől hat órán keresztül kényszerűen a gépen kellett vesztegelniük az utasoknak. Végül fél egy előtt nem sokkal elhagyta a kifutópályát a repülő.

"Nem ez volt az első olyan eset, amikor a Ryanair egyik járata túlsúlyra vagy más technikai problémára hivatkozva később indult el, az utasok eddig nem kaptak semmilyen jogos pluszellátást a fedélzeten"

- jelezte a szocialista politikus.

Ujhelyi István álláspontja szerint ezek az esetek vállalhatatlanok és mindenképpen vizsgálatot, illetve változtatásokat tesznek szükségessé.

Úgy fogalmazott: "az elmúlt időszakban szakemberekkel és európai döntéshozókkal közösen megalkottuk és az Európai Bizottság asztalára tettük a Fapados Etikai Kódexet, amely a többi között az ilyen esetekre is előírja a méltányos és elégséges szolgáltatást".

"Elvárom, hogy a Ryanair - ahogyan a többi diszkont légitársaság is - mielőbb elfogadja és magára nézve is kötelezőnek tekintse ezeket az etikai normákat" - közölte a baloldali politikus.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.02.18.
Megnézve: 317

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra