HIRDETÉS
HIRDETÉS

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen - így értesült a Magyar Nemzet. A kormányközeli portál információi szerint az új konzultáció a kormány kedvenc új témáiról, vagyis a börtönviselteknek és romáknak megítélt kártérítések ügyéről szólnak.

Előbbiről a lap szerint Orbán azt mondta,"egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni."

Ez arra utal, hogy a kormány az idén év elején egy kormányhatározatban felfüggesztette a kártérítés kifizetését olyan ügyekben, ahol a bíróság rossz börtönkörülmények miatt ítélt kártérítést elítélteknek. A miniszterelnök januárban erről azt mondta, ezekben a perekben "eszes jól ismert ügyvédcsoportok" a laza európai szabályozást kihasználva pereket indítanak és jól keresnek ezen.

„Ez szerintem a joggal való visszaélés, ezért a kifizetéseket fel kell függeszteni. Nem a jogszabályok helyes alkalmazásáról van szó, ezért nem fizetünk.”

mondta a közrádióban korábban Orbán. Hogy ezekben a perekben miért ítéltek kártérítést a raboknak, azt ebben a cikkben és ebben a videóban magyaráztuk el.A Magyar Nemzet szerint lesz még kérdés a gyönyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről, bár hogy milyen kérdésekről, azt nem részletezi a lap (így nem tudni, megkérdezik-e majd az embereket, hogy a kormánynak tiszteletben kell-e tartania egy jogállam bírósága által hozott jogerős döntéseket). Lesz még kérdés emellett a válaszadók véleményét a feltételes szabadlábra engedés szigorításáról, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról is.

index.hu

Feltöltve: 2020.02.12.
Megnézve: 455

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra