HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy videós Facebook-posztban számolt be a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról, különösképpen a magyar érintettekről.

Mint fogalmazott, a világ közvéleményét ma leginkább a koronavírus és a hozzá kapcsolódó egészségügyi kihívások foglalkoztatják. A diplomaták folyamatosan foglalkoznak a témával, így tudunk egy magyar nőről, aki a Fülöp-szigeteken került kórházba.

Szijjártó beszámolt arról, hogy a nő a koronavírusra jellemző tüneteket mutatott, megvizsgálták, de mindkét teszt negatív lett, így az orvosok szakvéleménye4 szerint elhagyhatja a kórházat. A magyar diplomaták továbbra is tartják vele a kapcsolatot.

Mint ahogy azzal a három magyarral is, akik a japánban karantén alá helyezett tengerjárón tartózkodnak. A hajón egyre több a fertőzött: már 135 ember kapta el a vírust. A magyarok azonban egyelőre nem mutatják a koronavírus-fertőzés jeleit.

Várhatóan február 19-én, a karantén lejártakor elhagyhatják a hajót.

Kínában eddig 188 magyar regisztrált konzuli védelemre, velük is igyekeznek tartani a kapcsolatot, és segíteni rajtuk, ha baj van – tájékoztatott Szijjártó Péter.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.02.11.
Megnézve: 543

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra