HIRDETÉS
HIRDETÉS

Zhou Xianwang, a kínai koronavírus központjának tartott Vuhan polgármestere bevallotta, nem tájékoztatták időben az embereket a halálos járvány kitöréséről, ami gyorsabban terjedt, mint ahogy arra előzetesen számítani lehetett.

Zhou a CCTV kínai állami televízióban elmondta, a teljes zárlatot megelőzően nagyjából öt millió ember hagyta el a várost.

„Egyrészt nem adtuk közre időben a rendelkezésre álló, vírussal kapcsolatos információkat, másrészt ezeket az információkat nem használtuk arra, hogy javítsunk a helyzeten" – idézi a Daily Mail a kínai polgármestert, aki azt is hozzátette, reméli, az emberek megértik, miért kellett karantén alá vonni a teljes várost. „A koronavírus egy fertőző betegség, amit az erre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kellett kezelnünk és a nyilvánosság elé tárnunk. Helyi önkormányzatként, ha információhoz jutunk is hozzá, egyeztetnünk kell a felsőbb szintekkel és meg kell várnunk a jóváhagyást, hogy közölhessük azokat. Sokan azonban ezt nem értették meg” – mondta.

Kínában a 11 milliós lakosságú kínai város, Vuhan mellett több tucat nagyváros van karantén alatt csütörtök óta. Ennek ellenére az elmúlt napokban megduplázódott a vírusban elhunytak száma: hétfőn a hivatalos statisztikák szerint már 81 halálos áldozatról tudni, a fertőzöttek száma pedig 2800-ra emelkedett.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.27.
Megnézve: 839

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra