HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bécsben kórházba bekerült egy légiutas-kísérő koronavírus gyanúja miatt!

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, már Kanadában is kórházba került egy ember a veszélyes tüdőgyulladást okozó koronavírus fertőzésének gyanújával. Nemrég pedig kiderült, már Bécsben is kezelésbe vettek egy fertőzésgyanús beteget.

A kínai légiutas-kísérő január 24-e óta tartózkodik az osztrák fővárosban, vélhetőleg ezt megelőzően pedig közvetlenül Vuhanban járt. Szombaton este vitték influenzaszerű tünetekkel a Ferenc József Császár Kórház zárt, fertőző osztályára – számolt be róla a Kisalföld oldala.

A kórházban az orvosok már megkezdték a teljes körű kivizsgálását, hogy megbizonyosodjanak arról valóban a koronavírussal fertőződött-e meg a nő. Azonban ez akár 48 órát is igénybe vehet.

„Nem zárhatjuk ki, hogy a légiutas-kísérő nő koronavírussal fertőződött” – nyilatkozta a Bécsi Kórházszövetség orvos igazgatója, Michael Binder.

Peter Hacker bécsi városi tanácsos a hírrel kapcsolatban csak annyit tett hozzá, hogy a bécsi kórházak jól felvannak készülve a veszélyes kórság kezelésére, biztosította a lakosokat, hogy nincs okok aggodalmaskodni és mindent megtesznek, hogy felállítsák a nő pontos diagnózisát.
Már Németországban is lehet fertőzött

Mindeközben az is kiderült, hogy már Németországban is megjelenhetett a koronavírus. Martin Matz egészségügyért felelős államtitkár a német Bildnek elmondta, hogy szombat óta kezelés alatt áll egy nő a berlini DRK Klinikum Mittében, aki szintén megfertőződhetett. A betegről egyelőre csak annyit tudni, hogy korábban Kínában járt és hogy a koronavírusra jellemző tünetek jelentkeztek nála. Várhatóan vasárnap délután tudják majd biztosan, hogy a nő koronavírussal fertőződött-e meg vagy sem.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.26.
Megnézve: 615

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra