HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azt új koronavírus-járvány epicentrumának számító Vuhan városban elképesztő küzdelmet folytatnak az orvosok és ápolók a betegekért, noha lassan erejük végére érnek és kifogynak mindenből.

Egy fertőző betegségekre szakosodott doktor a kimerültség miatt szívinfarktusban vesztette életét, hét hónapos terhes ápolónő is szolgálatban maradt, a személyzet pedig felnőtt pelenkát hord, mert vécére menni sincs idejük - elképesztő riportban számolt be a The Washington Post amerikai napilap arról a küzdelemről, mely az új koronavírussal fertőzött betegekért folyik a kínai Vuhan város kórházaiban. Az egészségügyi személyzet a végsőkig kimerült, a gyógyszerek és egyéb készletek pedig kifogyóban, a betegek hosszan kígyózó sora pedig nem apad - írták.

A lap felidézi: már most ideiglenes tábori kórházat kellett létesíteni a városban, mert nem csak a gyógyszerek, de a szabad ágyak is fogytán vannak.

A cikkben beszámolnak egy olyan videóról is, mely a kínai közösségi hálón terjed, és melynek hitelességét az amerikai lap nem tudta száz százalékosan igazolni, de tartalma döbbenetes. A felvételen az látható és hallható, amint egy végsőkig kimerült és elkeseredett kórházi orvos a telefonba kiabál.

"Nem csinálom ezt a munkát tovább! Rúgjanak ki! Rúgjanak ki és küldjenek haza!"- ordítja, vélhetően kórházi főnökének. "Maga szerint én nem szeretnék hazamenni az új évet ünnepelni? Mi is élni akarunk!" - hangzik a szöveg.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.25.
Megnézve: 620

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra