HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárának szombati közleményéből kiderül: magyarok is tartózkodnak Vuhanban, ahonnan a koronavírus terjedni kezdett.

Menczer Tamás MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Vuhan városában négy magyar állampolgár lakik munkavállalóként szállodában, egy magyar férfi pedig a lezárt tartomány más városában tartózkodik. Mindannyian jól vannak, a minisztérium folyamatosan kapcsolatban áll velük - írta.

(A legfrissebb hírek itt)

Hozzátette, hogy Magyarország pekingi nagykövetsége a kínai külügyminisztérium konzuli részlegével is kapcsolatban van. Őket arra kérték, hogy ha a kínai külügyminisztériumban van információ további magyarok jelenlétéről a lezárt tartományban, adjanak róla tájékoztatást.

A minisztérium minden információt figyel azzal kapcsolatban, hogy a tartományt mikor lehet elhagyni - hangsúlyozta az államtitkár.

Menczer a közleményében a Kínából érkező csomagokra is kitért, melyek kapcsán szerinte nincs szükség óvintézkedésre. A magyar hatóságok folyamatosan figyelik az Egészségügyi Világszervezet ajánlásait és az európai gyakorlatot, az óvintézkedésekkel kapcsolatos döntéseket ezeknek megfelelően hozzák meg.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.25.
Megnézve: 571

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra