HIRDETÉS
HIRDETÉS

Közel 2000, a fertőzéssel érintett kínai területekről érkezett utast próbálnak elkeseredetten felkutatni csak Nagy-Britanniában, miközben megerősítették: Franciaországban már biztosan felbukkant a gyilkos koronavírus.

Csak Nagy-Britanniában közel kétezer olyan utast keresnek a hatóságok, akik a járvány kirobbanásának központjából, Vuhanból érkeztek a szigetországba a megbetegedés első megjelenését követő egy hónapban - írja a The Daily Mail. Az egészségügyi hatóságok most elkeseredetten próbálnak az utasok nyomára bukkanni, hogy legyen esélyük nyomon követni őket és megelőzni az esetleges fertőzéseket.

(A legfrissebb hírek itt)

Eközben hivatalosan is merősítették, a légúti megbetegedést, bizonyos esetekben pedig halálos tüdőgyulladást okozó új koronavírus elérte Európát: Franciaországban Párizsban és Bordeauxban is kezelnek már egy-egy Kínából érkező beteget, akiknél megerősítették a kórokozó jelenlétét.

A vírus eközben Ausztráliát is elérte, onnan is fertőzést jelentettek. Világszerte 1287 megerősített esetről tudni, a halálozások száma pedig 41.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.25.
Megnézve: 599

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra