HIRDETÉS
HIRDETÉS

Vuhant karantén alá vonták a kínai hatóságok.

Vuhan nevét mostanra az egész világ megismerte: a kínai városból indult útjára a vészesen terjedő gyilkos koronavírus. Több, mint ezren fertőződtek már meg, a halottak száma két tucat felett van és a betegség már nem csak Ázsiában fertőz, kijutott a kontinensről.

Vuhan lakói közül azok, akik még egyáltalán kimerészkednek az utcára, mind szájmaszkot öltenek.

- A városban az emberek 90%-a maszkot viselt, és szinte senki sem beszélt, elég rémisztő volt - nyilatkozta egy 25 éves helybéli nő a BBC-nek egy nappal azelőtt, hogy lezárták volna a várost.

Si Weijiang ügyvédként dolgozik, és egyik családtagját látogatta meg a kórházban, amikor a városban ragadt. A férfi érezte, hogy valami nincsen rendben a városban, azonban nem pánikol.

Elmondta, hogy néhány üzlet nyitva tart, ám az utcák érezhetően sokkal üresebbnek hatnak.

Egy, a személye elhallgatását kérő egyetemista azt nyilatkozta, hogy ki sem mer merészkedni az utcára, családjával együtt elbújtak. Édesanyja az egyik nap elment bevásárolni, ám a szupermarket polcai teljesen üresek voltak.

"Tíz napra elegendő élelmünk és vizünk van, ám ha az elfogy, nem tudjuk, mi lesz velünk" - idézte a BBC riportját a szeretlekmagyarorszag.hu.

A lakók állítólag már hónapokkal azelőtt tudtak a vírusról, hogy hivatalosan járványt hirdettek volna a hatóságok. Már akkor bevásároltak előre, hátha szűkösebb idők következnek, és maszkokat is beszereztek, amelyeket szerinte ma már lehetetlen beszerezni a városban.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.24.
Megnézve: 923

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra