HIRDETÉS
HIRDETÉS

Folytatódik a ködös idő az országban, illetve több helyen is lehet számítani havazásra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton többnyire borult, párás, főleg keleten több helyen ködös idő várható, csak helyenként - elsősorban a Dél-Alföldön - szakadozhat fel a felhőzet. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás bárhol előfordulhat, majd délutántól a Nyugat-Dunántúlon gyenge havazás is kialakulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután általában -2 és +4 fok között alakul. Késő estére 0 és -5 fok közé hűl le a levegő. A tartós, sűrű köd miatt pedig majdnem az ország egészére adtak ki elsőfokú riasztást, ezekben a megyékben kell vigyázni.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult, keleten párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén több helyen gyenge csapadék: eleinte főként havazás, hószállingózás, de Sopron körül már hajnalban, a Nyugat-Dunántúlon pedig reggeltől vált át a halmazállapot havas esőre, esőre. Délutánra jórészt megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A köd vasárnap is több megyében okozhat fennakadást, így néhány megyére elsőfokú riasztást adott ki az OMSZ.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában sok lesz a felhő felettünk. Néhol előfordulhat hózápor, havas eső zápor. Az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén körül élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.18.
Megnézve: 621

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra