HIRDETÉS
HIRDETÉS

Karácsony Gergely főpolgármester pénteki, első, Budapest.komm névre keresztelt sajtótájékoztatóján - mely várhatóan rendszeres lesz a jövőben, többféle lényeges bejelentést tett. Az egyik ilyen, hogy a nyári időszakban valóban lezárják majd a pesti alsó rakpartot a nyári időszakra, ahogy az a programjában is szerepelt.

Beszélt arról is, hogy felülvizsgálják a belvárosi parkolási lehetőségeket, mert most több az autó, mint a parkolóhely. Elvenni nem akarnak semmit az autósoktól, de valamilyen formában ki akarják váltani a belvárosi parkolást, mert a parkolóhelyek a gyalogosoktól veszik el a helyet és akadályozzák az utcák zöldítését.

Karácsony bejelentette, hogy még tegnap megjelent a kormányrendelet, ami lehetőséget ad arra, hogy a főváros megkapja a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. - közkeletű nevén kukaholding - visszatartott pénzét - írja az Index. Korábban Karácsony ezt feltételül szabta az atlétikai vb támogatása kapcsán.

A sajtótájékoztatón a fővárosi egészségügy kérdéseiről is szó volt, többfajta intézkedést is bevezetnek a közeljövőben.

Karácsony szerint a legfontosabb, hogy a daganatos betegségek gyanújával kapcsolatos várólisták megszüntetése, időben elkészülő CT, MR vizsgálatok.at megszüntessék, mindenki időben kapjon diagnosztikai felmérést, CT-, MR-vizsgálatot. Ezeket a vizsgálatokat két napon belül el kell tudni végezni és további három nap áll majd rendelkezésre a leletek kiadására - ezt már Havasi Gábor (Momentum), az egészségügyi területek koordinációjának felelőse tette hozzá. Számításaik szerint erre nagyjából évi kétmilliárd forintra van szükség. Az egyeztetések megkezdődtek a kormánnyal és reális az esély arra, hogy ebben meg is tudnak állapodni - mondta a főpolgármester.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.17.
Megnézve: 525

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra