HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mint megírtuk, Vlagyimir Putyin orosz elnök mai országértékelő beszéde után lemondott a teljes orosz kormány.

Putyin demográfiai problémákat említett beszédében és különböző, a szegényeket és gyermekeseket segítő új intézkedéseket jelentett be. Valamint közölte, hogy ezután az elnöki köztársaságban nagyobb feladat hárul majd a parlamentre, egyebek mellett a kormány kialakításában is, és ehhez alkotmánymódosításra lesz szükség. Ezután miniszterelnöke, Dmitrij Medvegyev bejelentette a saját és a teljes kormány lemondását is.

Mint írtuk, Putyin köszönetet mondott a távozó kabinet tagjainak a közös munkáért, noha, mint mondta, "nem minden sikerült". Mint mondta, mindannyiukkal személyesen fog tárgyalni.

Medvegyev így indokolta bejelentését:

Lemondását Medvegyev Putyinnak a törvényhozáshoz intézett beszédével hozta összefüggésbe, amelyben az elnök az alkotmány módosítására vonatkozó javaslatokat tett, és nagy hangsúlyt helyezett az olyan szociális kérdésekre, mint az oroszországi demográfiai visszaesés megállítása és a szegénység visszaszorítása.

"Ezek a változások, amikor minden valószínűség szerint a megvitatásuk után elfogadják őket, jelentősen meg fogják változtatni nemcsak az alkotmány cikkeinek egész sorát, de a hatalmi egyensúlyt is a végrehajtó, a törvényhozó és a bírói hatalom között"

- mondta a távozó kormányfő.

"Ebben az összefüggésben nyilvánvaló, hogy nekünk, az Oroszországi Föderáció kormányának biztosítanunk kell a lehetőséget országunk elnökének, hogy ezen körülmények között meghozza az összes szükséges döntést "

- tette hozzá.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.15.
Megnézve: 488

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra