HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szokatlan jelenség közeleg, ami után teljesen megváltozik az időjárás.

Napok óta hidegpárna takarja be az ország nagy részét, ami éjszakai mínuszokat és szürke, ködös nappalokat hozott. Hétfőn is marad a borult, párás idő, csak a Dunántúlon van esély arra, hogy felszakadozik a felhőzet. Főként a ködös tájakon alakulhat ki néhol ónos szitálás, hószállingózás. A tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 2, napközben plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzése szerint abban nem lesz változás, hogy foltokban még kialakulhat köd, a hőmérsékleti adatok viszont már érdekesebben alakulnak. Szokatlan módon az ország jelentős lészén ugyanis szinte nem lesz különbség az éjszakai és nappali hőmérséklet között, a keleti és északi megyékben az esti mínusz egy-két fokról mindössze 0, plusz 2 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Délnyugaton viszont már ízelítőt kapunk az előttünk álló fordulatból, ott ugyanis nem egy helyen napközben már plusz 7-8 fokot is mutathatnak a hőmérők. Szerdára pedig az ország nagy részén is ez lesz a helyzet, délen, a napos helyeken akár plusz 10 fokig melegedhet a levegő. Az enyhülésnek azonban nem sokáig örülhetünk, hétvégére újra lehűlés jön, és elszórtan havas eső, havazás is várható.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.12.
Megnézve: 526

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra