HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiderült, hogy nem három, hanem öt épület gyulladt ki.

Körülhatárolták a Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján keletkezett tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Kolozsi Péter kiemelte, hogy ipari létesítményre - így a közeli Budai Fűtőerőműre - nem terjedtek át a lángok.

A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták ki, hogy a lakosság nincsen veszélyben - hangsúlyozta. A helyettes szóvivő a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan. Az egyikben felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, feltehetőleg a tűz miatt pedig leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték, ami jelentősen nehezítette a nagy erőkkel kivonult tűzoltók munkáját.

A lakókat, köztük több kisgyermeket sikerült biztonságba helyezni. Az összes épület lakhatatlanná vált, a helyszínre melegedőbuszt is kivezényeltek - közölte Kolozsi Péter. Egy ember megsérült, áramütést szenvedett, őt átadták a mentőknek.

Az épületekben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A vezetéket, amely a földön fekszik, áramtalanították. A rendőrség szerint idegenkezűség gyanúja eddig nem merült fel.

blikk.hu

Feltöltve: 2020.01.12.
Megnézve: 511

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra