HIRDETÉS
HIRDETÉS

Józsefváros a kerület vezetőinek autóhasználatára az elmúlt öt évben összesen 150 millió forint közpénzt költött, írja Facebook-oldalán Pikó András. A VIII. kerület új, független vezetője szerint elődjét, azaz a volt polgármestert,

Sára Botondot személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta.

Ezen túl az egyik alpolgármester személyi használatra kapott egy autót, a másik alpolgármestert egy sofőrrel ellátott hivatali autó szállította, és a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autó segítette a munkájában.

Láttam havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat is. Ilyenkor megerősödik az emberben az érzés, hogy ha nem váltják le a fideszes elődöket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból.

A polgármester arról is írt, hogy a gépjárművek most a józsefvárosi önkormányzat előtt foglalják a parkolót. Az elmúlt hónapokban Pikó használta egyszer az egyiket, "melyet külön kisfilmben örökített meg a kormány által kitartott propagandamédia", egyszer pedig az egyik alpolgármester ült bele és ment valamilyen tárgyalásra.

"Nincs szükségünk 7 autóra", írta, hozzátéve, Józsefváros új vezetése két kocsit tartana meg, sofőrjük biztosan nem lesz.

Két autót átadunk a Közterület-felügyeletnek, mert nekik szükségük van az elöregedett járműparkjuk frissítésére, egyet pedig a kerületi idősek gondozásában fogunk közösségi szolgálatba állítani. Két autónak keressük még a helyét, ahol a legjobban tudják szolgálni a józsefvárosiakat.


index.hu

Feltöltve: 2019.12.07.
Megnézve: 865

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra