HIRDETÉS
HIRDETÉS

Amennyiben Evelyn Farkas lesz a demokraták jelöltje, úgy komoly esélyekkel vághat neki a választásnak, ugyanis a körzetében a pártja hagyományosan erős és nagy számú a magyar közösség is - írja a HVG.

Jövőre kongresszusi választásokat tartanak az Egyesült Államokban. A 82 éves New York-i szenátor, Nita Lowey pedig bejelentette, hogy nem indul újra szenátusi székért. A Hungarian Free Press cikke szerint a Demokrata Pártban indul a jelölésért Evelyn Farkas is, ha pedig megválasztják, akkor ő lehet a testület egyetlen magyar nyelven is beszélő tagja.

Amennyiben ő indul a szenátusi helyért, akkor bizony komoly az esélye a győzelmének is, mert a a Hungarian Free Press szerint a 17. kongresszusi körzetben hagyományosan erősek a demokraták és jelentős a magyar közösség is.

Farkas 51 éves, az Obama-éra alatt a a Védelmi Minisztériumban dolgozott az Oroszországért, Ukrajnáért és Eurázsiáért felelős helyettes államtitkárként, illetve Hillary Clinton volt külügyminiszter tanácsadója volt az orosz ügyekben.

Családja is jól ismert az amerikai-magyar közösségekben, édesapja Charles Farkas az 1956-os forradalom után vándorolt ki az Egyesült Államokba.

Evelyn Farkas neve azzal vált ismertté, hogy ő volt az első olyan politikus, aki a Trump-Putyin közeledés veszélyeire felhívta a figyelmet.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.07.
Megnézve: 802

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra