HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Népszava számolt be arról, hogy a Honvédkórház péntek óta nem fogad végtagsérült betegeket,a mentőknek a Dél-Pesti Centrum kórház Merényi telephelye, a Szent János és a Péterfy baleseti központja között kell elosztania a betegeket.

A Népszava információi szerint a Péterfy baleseti központ előtt 13 mentőautó várakozott, hogy átvegyék a sérült betegeket. Az autók várakoztatása további problémákkal járhat,hiszen Közép-Magyarországi régióban, ezzel együtt Budapesten is jelentősen kevesebb a mentőautó, mint amennyi segélykérés érkezik.

Kásler Miklós Gyógyuló Egészségügy konferencián fogalmazta meg:"Senki nem hitte el, legalábbis a hozzáértőket leszámítva nagyon kevesen, hogy meg lehet szervezni a sürgősségi betegellátást.”

(A legfrissebb hírek itt)

Ez a miniszteri beavatkozás is csak azután történt, hogy több sajtócikk is megjelent a betegellátásról, főként,hogy a Honvédkórházban több órás betegvárakoztatás mellett orvosok mondanak fel rossz körülmények miatt. Sőt Zacher Gábor, az osztály vezetője is lemondott,miután feladatait nem tudta kellőképpen ellátni eszköz és emberhiány miatt - írja a Népszava.

Ezt követően a humán miniszter új szabályokat rendelt el a sürgősségi osztály működésével kapcsolatban. Innentől kezdve csak a miniszter számolt be arról, hogy minden rendben van és problémát sikeresen megoldották.

A 444.hu oldala számolt be arról, hogy a Honvédkórház reagált a Népszavában megjelent hírekre:

Az intézmény most közölte: "Megkérjük a sajtóorgánumokat, hogy fejezzék be a Honvédkórház támadását és a felesleges pánikkeltést."

Majd hozzátették:"II. progresszivitási szintű, tehát más kórházak által is biztonsággal ellátható betegek fogadását a kórház átmenetileg - legfeljebb 2019. december 6-án 20 óráig - felfüggesztette, jelenleg is 19 súlyos sérült ellátása van folyamatban."

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.06.
Megnézve: 882

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra