HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mint ahogyan a Blikk is beszámolt Győrben, egy középiskolában az egyik 17 éves tanuló megkéselte a fizikatanárát.

Az atv.hu információi szerint a támadás hátterében az állhatott, hogy a diák alapvetően jó tanuló, ám az egyik dolgozata ezúttal csak hármas lett.

„Már az óra elején megmondta, hogyha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” - állították a diákok az Indexnek.

A diákok elmondása alapján a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt rá az 51 éves pedagógusra. Az egész mindössze néhány másodperc alatt történt, ezt követően pedig két másik tanár is berohant a terembe, akik azonnal kivitték a nőt. Néhány perccel később megjelentek a rendőrök is, ez idő alatt a támadó "halál nyugodtan" ült és állítólag azt mondogatta: ebből majd tanul.

A police.hu közlése szerint A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben, a megkéselt tanárnőt pedig a megdöbbentő eset után kórházba szállították.

A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy 51 éves tanárnőt, egy 17 éves fiatalkorú fiú, egy késsel hátba szúrt. A rendőrök a fiatalt elfogták, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol vele szemben emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Elszámoltatása, illetve a tanúk kihallgatása jelenleg is folyamatban van. A sértettet a mentők kórházba vitték. A támadó osztálytársait azóta is folyamatosan hallgatják ki, akik sokkos állapotban vannak.

Az ügyben Palkovics László, innovációs ás technológiai miniszter is megszólalt, aki elmondta:

A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik benne, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira."

A történek kapcsán az iskola nem akart nyilatkozni, ám Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja az Indexnek viszont azt mondta, nagyon sajnálják, megrendüléssel értesültek a történtekről.

"Mindent megteszünk a diákok és kollégák érdekében, hogy ez az ügy tisztázásra kerüljön. A rendőrség is vizsgálódik, mi pedig pszichológus és más segítők közreműködésével igyekszünk segíteni."

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.05.
Megnézve: 872

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra