HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Glasgow-ban megrendezett rövidpályás úszó-Eb-n szerda este a 400 méter vegyes döntőjében kettős magyar siker született.

Hosszú Katinka magabiztos győzelmet szerzett, 4:24.10-es idővel ért célba. A második helyen Jakabos Zsuzsanna ért be 4:28.76-os idővel, vagyis több mint három másodperccel lemaradva. A dobogó harmadik fokára Jakabostól fél másodperccel elmaradva az olasz Ilaria Cusinato ért oda.

Hosszú a mellúszásban húzott el igazán a mezőnytől, onnantól kezdve tartotta az előnyét.

"Mindig mondom, hogy majd akkor számolom az érmeimet, ha majd felakasztom őket a falra. Ha felállok egy négy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest ez egy jó idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok egyre gyorsabb leszek, mert most a sebesség azért nem volt a legjobb" - értékelt az MTI-nek Hosszú Katinka, aki a pályafutása hatvanadik, nemzetközi versenyen szerzett aranyérmét szerezte meg.

A magyar úszók több döntőben is érdekeltek voltak szerda este. Telegdy Ádám a hatodik helyen végzett 200 háton, Holló Balázs pedig az ötödik helyet szerezte meg 400 gyorson.

index.hu

Feltöltve: 2019.12.04.
Megnézve: 839

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra