HIRDETÉS
HIRDETÉS


Budapest — Több embert, köztük a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés fideszes tagját, Fehér Petrát is letartóztatásba helyezte az ügyészség uniós pályázati pénzekkel visszaélés miatt.

Fehér Petra Boldog István (53) fideszes parlamenti képviselő közeli munkatársa és asszisztense volt, a gyanús pályázatokat pedig főleg Boldog Szolnok megyei választókerületében írták ki.

– Úgy tudjuk, Fehér Petra elvárta a polgármesterektől, hogy az általuk kijelölt cégeknek adják ki a munkákat, mert különben nem kapnak pályázatokat és uniós forrásokat. Az lett végül a vesztük, hogy több polgármester fellázadt és feljelentést tett, amit nem lehetett elsikálni – mondta a Blikknek Hadházy Ákos független képviselő, aki először nyilvánosságra hozta az ügyet.

Kerestük Boldog Istvánt, hogy őt keresték-e már a hatóságok, de nem volt bőbeszédű. – Köszönöm szépen, nem kívánok nyilatkozni – mondta, majd letette a telefonját. A politikust mentelmi jog védi, amit egyelőre nem kért ki az ügyészség a parlamenttől.

Fehér Petra egyelőre nem tett vallomást. – Ügyfelem több kihallgatásán jelezte, hogy át sem látja, mi ez az ügy, és mi a gyanú alapja, ezért a vallomástételt e kihallgatásokon egyelőre megtagadta – nyilatkozta az indexnek Fülöp Tamás, Fehér Petra ügyvédje.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.04.
Megnézve: 850

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra