HIRDETÉS
HIRDETÉS

„Holnapi hatállyal kezdeményeztem az FKF vezérigazgatójának felmentését” – írta rövid posztjában szerda este Karácsony Gergely főpolgármester.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatója, Nagy László Albert kirúgása hátterében több ok is állhat: először is Karácsony már korábban jelezte, hogy elfogadhatatlannak tartja az FKF teljesítményét az első decemberi havazás kezelésében.

„Nem vagyok elégedett azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megértem sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás. A szűk keresztmetszet a munkaerőhiány, nem sikerült elég embert leigazolni, ezt súlyosbítja az elavult géppark. De a kibúvóknak ilyenkor nincs helyük, tudom, az ügy kezelésében elégtelent kapott a cég, ennek lesz következménye” – fogalmazott pár napja a főpolgármester.

Érdekes ugyanakkor, hogy a cikk, amit belinkelt a posztjához, nem a havazásról szól: az index.hu hívta fel a figyelmet arra, hogy az FKF a Karácsony által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére, közvetlenül az új közgyűlés alakuló ülése előtt aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést egy, a Mészáros Csoporthoz tartozó vállalkozással „a cég hulladékhasznosító művének négy kazánjához tartozó füstgáztisztító berendezésekben keletkező pernye és füstgáztisztító maradékanyag elszállítására“.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.12.04.
Megnézve: 748

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra