HIRDETÉS
HIRDETÉS

Komoly fennakadások voltak Budapesten, a Nyugati pályaudvaron hétfőn délelőtt: jelentős, akár egy órát, vagy akár két órát is meghaladó késésekről, járatkimaradásokról, a tájékoztatás hiányáról írtak. „A várható vonatok késnek, és ha a késés elérte a hangosbemondóban mondott időt, egyszerűen csak 5 perccel meghosszabbított késést jelentenek be (A 6.45kor Gödről továbbinduló vonatra 7.06kor a következő hangzik el: 'a várható késés 25 perc', 7.11kor: 'a várható késés 30 perc', 7.21kor újra: 'a várható késés 30 perc')." Egy másik olvasónk szerint az albertirsai állomáson elhangzott információk alapján a késéseket az okozza, hogy a Nyugati pályaudvarnál nem fejeződtek be időben a vágányzári munkálatok.

8:15-től Zugló előtt várakozott egy Kecskemétről 5:38-kor továbbinduló vonat, ezért az utasok egy része háromnegyed kilenckor úgy döntött, gyalog indulnak a síneken Zugló vasútállomás felé. Tájékoztatást az utasok állítólag nem kaptak, „ha közölték volna, mi a helyzet, lehet, hogy leszálltunk volna a KÖKI-nél" – írta olvasónk.

A MÁV honlapja szerint valóban okoz problémákat a havazás, azt írják, az időjárás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati előtt. Továbbá:

A Budapest–Vác–Szob, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.
A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 160-180 perces a késés a délelőtti órákban.

A Nyugati pályaudvaron és Fótnál a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások, várakozások alakulnak ki. Korábban 120-140 perces késésekről írt a MÁV, most csak annyit tudni, hogy a fóti állomáson akadozik a vonatok fogadása és indítása.

A Szegedről Budapest-Nyugati pályaudvarra 10:45-kor induló Tömörkény InterCity a mai napon nem közlekedik.

Időjárási ok miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Budapest-Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat.

Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.
A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 30-40 perces késések vannak.

10:46-tól Szolnok és a Nyugati pályaudvar között valamennyi vonaton felhasználhatók a Budapest-Nyugati-Szolnok, vagy ennek részviszonylatára érvényes menetjegyek (feláras vonatokon felár megváltása nélkül is). A feláras vonaton a pótjegy nélkül utazók a szabadon maradt ülőhelyeket foglalhatják el.

Időjárási ok miatt nem közlekedik ma a Keleti pályaudvarról Sülysápra 12:20-kor és a Sülysápról a Keletibe 13:24-kor induló S60-as jelzésű vonat. A Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére 14:18-kor induló S21-es jelzésű vonat sem megy. Műszaki ok miatt a Nyugati pályaudvarról Prágába 13:40 induló Metropolitan EuroCity vonat a mai napon nem közlekedik.

A Győr-Veszprém vonalon jelentősen megnövekszik a délutáni vonatok menetideje, írják. Bakonyszentlászló és Zirc között fa dőlt a sínekre. A pályát a katasztrófavédelmi szakemberek tisztítják meg, azon a szakaszon szünetel a vonatforgalom.

A tájékozódást és az online jegyvásárlást nehezíti, hogy a MÁV applikációja nem érhető el – ám ezt időközben megjavították a szakemberek.

A budapesti és környéki állomásokon a vasúttársaság hókészenlétet rendelt el, biztosítják a megfelelő létszámot a váltók és a peronok tisztításához. Az ország más vonalain nagyobb késések nincsenek, írják honlapjukon. Olvasóink ezzel szemben emberhiányról számolnak be, többek úgy tudják, nincs elég munkatársa a MÁV-nak, hogy takarítsák a havat a Nyugati pályaudvaron.

index.hu

Feltöltve: 2019.12.02.
Megnézve: 473

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra