HIRDETÉS
HIRDETÉS

Oroszország olyan fegyverekkel rendelkezik, amelyekhez hasonlóval a külföld nem rendelkezik, de ezekkel senkit nem fog fenyegetni

- fenyegetőzött szerdán Vlagyimir Putyin, amikor magas rangú katonatisztek és ügyészek előléptetési ceremóniája után mondott beszédet. Az MTI által szemlézett beszédben az orosz elnök a 2018-as, elnökválasztás előtti beszédjében megígért úttörő haditechnikai fejlesztésekre utalva újból megígérte, hogy

Védelmi képességeink kiépítését tervezzük, hiperszonikus, lézer és más olyan fegyverrendszerek hadrendbe állításával, amelyekkel más államok nem rendelkeznek.

De azért azt is hozzátette:

Ez ugyanakkor még nem ok arra, hogy bárkit is fenyegessünk.

Az orosz elnök leszögezte, hogy ezek az új fegyverrendszerek kizárólag Oroszország biztonságát szolgálják, tekintettel a növekvő fenyegetésekre, ugyanakkor kész megtenni mindent azért, hogy új lendületet adjon a leszerelési folyamatnak.

Az orosz elnök egyben rámutatott, hogy a védelmi képességek növelése keretében kiemelt szerepet kap a személyi állomány felkészítése, vagyis az intenzív katonai kiképzés.

Szeretném megjegyezni, hogy a hadgyakorlatok száma az idén negyedével növekedett. A továbbiakban is fontos szerepet játszik a tisztek és közkatonák szakmai felkészültségének javítása, a fegyelem és a morál megerősítése soraikban, mert ebben áll a fegyveres erők harckészültségének záloga.

Az orosz elnök tavaly tavasszal jelentette be, hogy egyedülálló, új fegyvereket fejlesztenek ki, köztük az Avantgard kódnevű hiperszonikus hadászati interkontinentális rakétarendszert, amely hagyományos és atomrobbanófejek hordozására egyaránt alkalmas. Az új eszközök között említette még egy nagysebességű, nukleáris robbanótöltet hordozására alkalmas víz alatti drónról, illetve a Kinzsal (Tőr) névre elkeresztelt, légi indítású rakétáról is. Ezek megvalósíthatóságáról megoszlanak a vélemények, és baljós árnyat vet a fejlesztésre, hogy valószínűleg az egyik ilyen szuperfegyverrel való kísérletezése okozhatta augusztusban az Arhangelszk közelében történt nukleáris fegyverbalesetet, ami 8 kutató életét követelte.

index.hu

Feltöltve: 2019.11.06.
Megnézve: 899

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra