HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Fidesz szerint 1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „hazafias ellenzék” létrehozására szólította fel az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben álló politikai erőket. A Párbeszéd Budapest felszabadításáról beszélt ünnepli megemlékezésén. Az LMP szerint 1956 üzenete a mai „zöld küzdelemnek” is szól. A Magyar Liberális Párt közleményében azt írta: a 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak.

Fidesz: 1956 az internacionalista baloldal diktatúrája elleni lázadás volt

1956 a szabadságszerető magyar nép lázadása volt az internacionalista baloldal diktatúrája ellen – közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel.

1956 arról szólt, hogy a magyar nép maga akart dönteni hazájáról. Békés, vér nélküli forradalomban emelte fel szavát, hogy Magyarország szabad, független és demokratikus ország legyen – tudatták.

Gyurcsány hazafias ellenzék létrehozásáról beszélt

Hazafias ellenzék létrehozására szólította fel az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben álló politikai erőket és civileket a Demokratikus Koalíció elnöke szerdán, pártja fővárosi ünnepi megemlékezésén.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy ez a hazafias ellenzék természeténél fogva éppen olyan színes lesz, mint 1956. Lesznek benne baloldaliak, centristák, liberálisok, zöldek és jobboldaliak is – közölte a Nagy Imre néhai miniszterelnök szobránál tartott rendezvényen.

A Párbeszéd Budapest felszabadításáról beszélt ünnepi megemlékezésén

Október 13-án, az önkormányzati választáson felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a párt október 23-i megemlékezésén, szerdán Budapesten.

Szabó Tímea kiemelte: ez a győzelem nem mélyítheti tovább az árkokat, ezt a győzelmet nem követheti megosztottság.

Az LMP szerint 1956 üzenete a mai zöld küzdelemnek is szól

Az 1956-os forradalom üzenete a mai zöld küzdelemnek és a hatalomnak is szól – mondta Kendernay János, az LMP társelnöke szerdán, pártja október 23-ai megemlékezésén, a főváros I. kerületében lévő Mansfeld Péter-emlékműnél.

Ma is vannak közöttünk forradalmárok, akik a jelenlegi gazdasági és társadalmi rendszer igazságtalanságaival és a kihalás veszélyével szemben emelik fel hangjukat. 2019 lázadói erőszakmentesen veszik fel a küzdelmet a mindent eluraló gazdasági-politikai hatalommal és elittel szemben – közölte az LMP társelnöke.

Liberálisok: A 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, a 30 éves rendszerváltás értékei a mai napig iránymutatóak, a mai napig a szabad, sokszínű és európai Magyarországért küzdünk – közölte szerdán a Magyar Liberális Párt az MTI-vel.

Közlésük szerint olyan európai Magyarországot szeretnének, ahol minden embert ugyanazok a jogok illetnek meg, ahol szabad a sajtó, van helye az érdemi vitának és nem bélyegzik meg a másképp gondolkodókat.

Mi Hazánk: A bolsevizmust ma balliberalizmusnak hívják

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy látja, hogy a bolsevizmus napjainkban bal liberalizmusként jelenik meg.

Toroczkai László a párt ünnepi megemlékezésén, szerdán, Budapesten kijelentette, az a sátáni erő, amelyet 1956-ban bolsevizmusnak neveztek, ma a bal liberalizmus, ám a magyar olyan nemzet, amely azt is képes legyőzni.

MSZP: A demokráciáért újra és újra meg kell harcolni

Az 1956-os forradalom fontos üzenete, hogy egy nemzet sem tud elnyomásban élni, és a demokrácia, a sajtószabadság, egy nemzet méltósága, erkölcsi tartása soha nem magától értetődő, azért újra meg újra meg kell harcolni – közölte az MSZP választmányának elnöke szerdán, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulóján Budapesten.

Kunhalmi Ágnes a közelmúltban a Jászai Mari térre áthelyezett Nagy Imre-szobornál újságíróknak azt mondta, ahogy 1956 visszahozta az embereket a közéletbe, úgy október 13-án – az önkormányzati választáson – is tömegek mozdultak meg az elnyomó, orbáni önkényuralmi rendszerrel szemben.

Jobbik: A független és szabad Magyarország 1956 üzenete

A független és szabad Magyarország igényét nevezte 1956 máig érvényes üzenetének a Jobbik elnöke szerdán a párt október 23-ai megemlékezésén a budapesti Corvin közben.

Sneider Tamás azt mondta, ma is egy kizsákmányoló, korrupt, bolsevik típusú rendszer ellen kell küzdeni.

hirado.hu

Feltöltve: 2019.10.23.
Megnézve: 871

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra