HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kemény szavakat intézett a kormányfő felé Gyurcsány Ferenc az október 23-ai beszédében.

A Nagy Imre-szobornál tartott beszédet október 23-án Gyurcsány Ferenc, aki rögtön ki is hangsúlyozta a helyszínválasztás miértjét: a pártot ugyanis Nagy Imre örökösének tartja, kiemelve, hogy a szabadságért küzdők széles tömege 1956-ban is sokszínű volt, olyan, amilyen a mai hazafias ellenzék is. A DK elnöke úgy fogalmazott, hogy az ellenzéknek egy olyan Magyarországot kell majd teremtenie, amelynek jövője az európai népek táborában van - olvasható az Index helyszíni beszámolójából.

"Azokkal kell szövetkeznünk, akik erősebb Európát akarnak, az egyesült nemzetek európai szövetségét. Ami nem jelenti a nemzetek feladását" - mondta.

A politikus a kurd népirtás kapcsán odaszúrt Orbán Viktornak is, úgy fogalmazott: "A kormányfő nyilván patetikus szavakkal emlékszik meg a forradalomról, de akkor hogy a pokolba lehet, hogy eszerint a kormány szerint a nemzeti érdek felülírhatja az erkölcsöt és a nemzetközi jogot" - utalva arra, hogy a magyar kormány a nemzeti érdekkel összeegyeztethetőnek tartja a kurd népirtást és támogatja a török hadsereg Észak-Szíriában végrehajtott katonai akcióit. Gyurcsány szerint viszont aki ezt így látja, az egyetért a magyar szabadság eltiprásával is.

A sajtótájékoztatót követően a DK szóvivője, Gréczy Zsolt azt mondta, hogy szeretnék, ha Nagy Imre szobra a későbbiekben visszakerülne az eredeti helyére.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.23.
Megnézve: 826

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra