HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Józsefvárosban már a kampány sem sikerült különösebben csendesre, az ellenzéki Pikó András polgármesterjelölt ellen majdnem eljárás is indult egy netes kép miatt, aztán mégsem lett belőle semmi. Az ellenzéki jelölt és a kormánypárt háborújában úgy tűnik, a választás napjára is maradt muníció: most éppen szavazatvásárlással vádolják egymást kölcsönösen.

"Pikó András emberei ötezer forintért próbáltak szavazatot vásárolni" - írja a HírTV online felülete, mely szerint az ellenzéki Pikó András és csapata 5000 forintért vesztegeti az utcán járkáló embereket. A portálnak egy helyi lakos azt mondta, egy zebránál állították meg azzal a mondattal, "Ha Pikó úrra szavazok, az 5 ezer forintot ér nekem". Az asszony visszautasította a vesztegetést, amint pedig hazaért, élményeit Pikó András Facebook-oldalán osztotta meg. A nőt elmondása szerint pillanatokon belül megfenyegették kommentje miatt.

Percekkel később megjelent egy bejegyzés az ellenzéki polgármesterjelölt Facebook-oldalán, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a szavazatvásárlás súlyos bűncselekmény.

"Aktivistáink kint vannak Józsefváros utcáin egész nap. Saját szemükkel látják, ahogy folyik a fideszes szavazatvásárlás. Természetesen a rendőrségnél megtettük a szükséges bejelentéseket. Amellett, hogy a hatóságokhoz fordulunk, a mi eszközünk a nyilvánosság, de főleg az, hogy minél többen elmegyünk szavazni ma este hét óráig, éppen azért, hogy megtisztítsuk Józsefvárost ezektől az alattomos eszközöktől és emberektől. Vegyük vissza a kerületet az emberségnek és a tiszteletnek!" - írja Pikó a Facebookon.

Pikóék szerint is történt szavazatvásárlás, csak nem ők voltak a vevők:

Az Index információi szerint a Pikó-csapathoz több VIII. kerületi helyszínt, így a Blaha Lujza teret, a Csobáncz utcát, illetve a Fecske utcát is érintő bejelentés érkezett arról, hogy ismeretlen férfiak azt kiabálták: 8 EZER FORINTÉRT VÁSÁROLNAK SZAVAZATOT. A portál úgy tudja a Mátyás téren Pikó András aktivistái pénzátadás szemtanúi is voltak, miután egy ismeretlen választópolgár a Tolnai Lajos utcai szavazóhelyiséghez ment.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.13.
Megnézve: 767

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra