HIRDETÉS
HIRDETÉS

Horvát és magyar futballszurkolók csaptak össze szerdán este Splitben, egy nappal az Eb-selejtező előtt – közölte a Slobodna Dalmacija című regionális horvát napilap. Egy magyar drukker megsérült, egyet pedig őrizetbe vett a rendőrség.

Közel száz magyar szurkoló érkezett autóbuszokkal szerdán Splitbe, őket rendőrök fogadták és kísérték el szálláshelyükre. A futballszurkolók azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, útközben pedig a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták. Ekkor találkoztak horvát drukkerek egy csoportjával és dulakodásra került sor. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt is. Egy magyar drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

Szerda délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, két embert letartóztatott, de az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben nyomozás indult az elkövetők ellen.

A horvát–magyar labdarúgó Eb-selejtező kapcsán rendkívüli biztonság intézkedéseket vezettek be a városban. A stadion területén ötszáz fős biztonsági személyzet ügyel majd a rendre, illetve 1500 rendőr vigyáz a szurkolók biztonságára a város területén.blikk.hu

Feltöltve: 2019.10.10.
Megnézve: 761

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra