HIRDETÉS
HIRDETÉS

Üzenetben reagált Budapest főpolgármestere a Népszava megkeresésére, akik Tarlós pénteki, fogyatékosokat bántó nyilatkozata felől érdeklődtek.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, igencsak elszabadultak az indulatok pénteken Tarlós István sajtótájékoztatóján. A főpolgármester összetűzésbe került Tordai Bence politikussal, hosszú percekig tartó vitájukat pedig egy sajátos módszerrel rendezte le Tarlós: megafonnal kiabált Karácsony Gergely emberének arcába, és többször is megkérte Tordait, ,,forduljon orvoshoz, mert beteg".

A férfi úgy fogalmazott, "Magyarországon ma elég furcsa világot élünk, a szellemi fogyatékosokat el kell viselni”, kijelentésére pedig közleményt adott ki az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ)

A Népszava megkeresésére Tarlós (aki elsőre letette a telefont) végül SMS-ben fejtette ki véleményét az esetről, mint írta,

"Egyébként erőltetett heccelési kísérlet. Az értelmi fogyatékosokkal semmi bajom. A ripacskodó Tordait kritizáltam, mint annyian mások. Kár hergelni olyan embereket, akiket eszembe sem jutott megbántani. Arra utaltam, Tordai talán nincs ítélőképessége 100 százalékos tudatában. Ami nem szégyellnivaló, de nem biztos, hogy politikai vezetőnek kell állnia."

A főváros vezetője ezen felül elmondta, szerinte "nem illik köztéri ünnepségeket alpári módon megzavarni", Tordait pedig nem politikai ellenfelének, csak "egy hírhedt provokátor"-nak nevezte. Az "fogyatékosozással" kapcsolatban azt közölte, nem állt szándékában megsérteni senkit, ha mégis így értelmezték megnyilvánulását, elnézését kér, de hozzátette:

"Elég nyilvánvaló, hogy félremagyarázás „forog fenn.”

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.14.
Megnézve: 979

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra