HIRDETÉS
HIRDETÉS

Legalább öt ember életét vesztette a súlyos áradásokban, esőzésekben Spanyolország délkeleti részén - írja a BBC.

Az erős esőzéseknek köszönhetően áradni kezdtek a folyók Valencia, Murcia és Andalúzia területén, több települést teljesen elárasztva vízzel. A vészhelyzetben több mint 3500 embert kellett kitelepíteni. A közösségi oldalakra egyre több videó kerül fel a mindent elsöprő esőzésről és a hömpölygő áradatról.

A végzetes áradás az autókat nem kímélve tarolja le a városokat, többen a járművükben veszítették életüket. Egy középkorú férfi péntek reggel halt meg, miután autójával behajtott egy elárasztott alagútba. A rendőrök két utast tudtak kimenekíteni, de a sofőr megfulladt. Délután egy 36 éves férfi holttestét találták meg, aki szintén az autójában halt meg. Egy másik férfi gyalog indult el, de az áradat magával sodorta. Egy mentős szerint egy férfi egy jelzőlámpába kapaszkodott, őt onnan kellett lehozniuk és megmenteniük.

Az katasztrofális helyzetet teremtő esőzések két napja kezdődtek az ország délkeleti részén, a mentésben több ezer rendőr, katona, tűzoltó vett részt.

"A spanyol meteorológiai szolgálat szerint a valenciai Oruhuela településen az elmúlt 48 órában négyzetméterenként 400 litert meghaladó csapadék esett. Ontinyentben hat óra alatt négyzetméterenként több mint 300 liter csapadék esett, akkora me"

A heves esőzések felforgatták az utakat és a közlekedést, Murcia és Almeria repülőtereit lezárták, és számos vasútvonalat is elmosott az áradás.

Egy hónapon belül ez már a második villámárvíz Spanyolország déli részén.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.14.
Megnézve: 973

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra