HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nem vette nyilvántartásba Fejér megyében a Jobbikot a választási bizottság, így a teljes megyében hiányzik majd a párt a szavazólapokról - értesült az Index. Az NVI honlapján is csütörtökön megjelent, hogy elutasították a párt nyilvántartásba vételét, bár a döntés még nem jogerős.

A dolog azért váratlan, mert a Jobbik tavaly még éppen Fejér megyében aratta egyik legnagyobb sikerét. A dunaújvárosi választókerületben (Fejér megye 4. választókerülete) ugyanis a jobbikos Pintér Tamás győzött 43%-kal, míg a fideszes ellenfele 39%-ot kapott. Ez volt a Jobbik egyetlen egyéni győzelme a parlamenti választásokon az egész országban, vagyis ekkor úgy tűnt, hogy az egyik legbiztosabb jobbikos bázis lehet.

Aztán a választások után jött a pártszakadás, a Jobbikból itt is sokan átigazoltak a Mi Hazánkba, amely a jelek szerint eléggé megtépázta a szervezetet. Pedig a tavalyi győztes Pintér Tamás polgármesterjelöltként elindul a választásokon, igaz, nem jobbikos színekben, hanem hivatalosan a Rajta Újváros! egyesület jelöli, és a többi ellenzéki párt is támogatja.

Ennek ellenére sem sikerült összegyűjteni a megfelelő számú, 1147 aláírást, amely a megyei listához kellett volna. A megyében nagyjából 230 ezren szavaznak. Ehhez hozzátartozik, hogy a megyei jogú városok nem szavaznak a megyei közgyűlés tagjaira, vagyis Székesfehérváron nem lehetett gyűjteni, de Dunaújvárosban például igen. Megkérdeztük a Jobbikot, amely az összes többi megyében listát tudott állítani, miért nem sikerült az aláírásokat összegyűjteni Fejér megyében, és fellebbeznek-e a döntés ellen. A válasszal majd frissítjük a cikket.

A Fidesz-KDNP megyei listavezetője, Molnár Krisztián a Facebookon, hogy Fejér megyében a Jobbik mint jelölőszervezet "komolytalanná és társadalmilag elidegenedetté vált. Politikailag teljesen megszűntek Fejér megyében, pedig a 2014. évi választásokon a Fidesz-KDNP után a második legtöbb közgyűlési mandátumot szerezték meg az akkor induló jelölő szervezetek közül, akkoriban 20 százalékot meghaladó választási eredménnyel.

index.hu

Feltöltve: 2019.09.12.
Megnézve: 974

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra