HIRDETÉS
HIRDETÉS

Orbán Viktorról beszélt az Európai Bizottság jelenlegi elnöke, Jean-Claude Juncker, akit majd csak november 1-től vált az újonnan megválasztott utódja, Ursula von der Leyen. Juncker szerint valójában ő jóban van Orbánnal, és van egy dolog, amit a magyar miniszterelnök sosem ismer be nyilvánosan, csak magánbeszélgetéseken.

Az Euronews-nak adott exkluzív interjújában Juncker azt mondta, a magyar politikus karrierje kezdetén még hősnek tartotta Orbánt, aki aztán szerinte megváltozott és most nem európai vezetőként viselkedik és agresszívan lép fel az Európai Bizottsággal szemben.

Azt is mondta, hogy Orbán nem győzte le őt, bár ez volt a célja. Juncker azt is állította, valójában jó a személyes kapcsolata Orbánnal, a nézetkülönbségek ellenére.

"Emiatt időről időre viccelődni is tudunk. Felnéztem Orbán Viktorra a nyolcvanak évek végén, hiszen szembeszállt a szovjet megszállással. Egy hős volt Magyarországon. Mindig nagyon tiszteltem őt. De aztán egy útkereszteződésben ő másfelé fordult. Kevésbé európaivá vált, és agresszív lett a bizottság irányába. Annak ellenére is, hogy a bizottság sokat tett Magyarországért, amit privát körben, magánbeszélgetéseken Orbán is elismer. De nyilvánosan nem."

Juncker szerint Orbán nem európai vezető, hanem magyar, az elsőszámú gondja Magyarország és nem Európa, ami hiba.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.12.
Megnézve: 998

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra