HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiderült, miről beszélhetett pontosan Orbán Viktor Kötcsén, a zárt körű pikniken.

Szeptember 7-én, szombaton rendezték meg a 19. Polgári Pikniket Kötcsén, amely jellemzően - a tusnádfürdőihez hasonlóan, csak itt zártkörű eseményen - helyzetértékelést ad a hazai és nemzetközi politikai és gazdasági folyamatokról, valamint egyfajta iránymutatást is ad a jövőre vonatkozó stratégiát illetően. A találkozó az egyik legfontosabb esemény a kormánypártiak körében, mindenki ott szokott lenni, aki számít, legyen az képviselő, miniszter, államtitkár, üzletember vagy jobboldali értelmiségi.

Az ATV egyik munkatársának információi szerint a központi fogalom, a nemzeti szuverenitásunk és a függetlenségünk megerősítése volt a fő téma a Orbán Viktor kötcsei beszédében a Dobozy-kúrián, ahol a miniszterelnök Szájer József egy korábbi, Schmidt Máriáék által rendezett Eötvös-előadássorozaton elmondott beszédének és a Ne bántsd a magyart könyvéböl idézett, és annak 5 leglényegesebb pontjára/konklúziójára, meglátásaira reagált.

A kiszivárgott részletek szerint Orbán említést tett a szomszédságpolitikáról és a keresztény szabadságról is, majd áttért az Európa-szervezés és a nemzetszervezés problémájára. Felhívta a figyelmet Európa gazdasági és pénzügyi helyzetére, illetve, hogy "Európa égboltján viharfelhők gyülekeznek", ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy Magyarország jó úton halad és egy esetleges válsághelyzet nem okozna akkora káoszt, mint 2008-ban.

Európa és Magyarország jövőjét illetően Orbán Viktor egy autópályás hasonlattal élt, ahol Európa országai együtt autóznak egy körforgalomban, de vannak, akik lehajtanak egy adott pillanatban az egyik autópályára. A közönség soraiból valaki erre - az ATV szerint - azt mondta, azért vagyunk szerencsések, mert látva a különbségeket eldönthetjük, hogy melyik úton szeretnénk járni és mikor szeretnénk letérni.

Az ATV információi szerint a miniszterelnök ezt összefüggésbe hozta az "okos nemzetépítés" stratégiájával, amit itt Kötcsén hirdetett meg.

blikk.hu

Feltöltve: 2019.09.08.
Megnézve: 1324

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra