HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szibériai Jakutszk városában az elmúlt napokban folyamatosan 30 fok feletti hőmérsékletet mértek.

Minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy a klímaváltozás valóban elért bennünket. Ennek bizonyítéka az is, hogy az Oroszország északi részén található Jakutszk városában volt olyan nap, hogy a 32 fokot is meghaladta a nappali maximum hőmérséklet – írja a The Siberian Times. Az extrém meleghez természetesen a helyiek sincsenek hozzászokva, akik meglepve tapasztalták, hogy szeretett kis városukban egy szál trikóban és rövidnadrágban lehet mászkálni az utcán, sőt olykor még ezeket a ruhadarabokat is le kell venniük, ugyanis olyan elviselhetetlen a hőség.

A szibériai város környékén található ősi jégmezők is megsínylették a dolgot, a településen készített fotók tanulsága szerint a jeges területek a napokban leginkább standdá változtak, ahol a helyiek bikiniben és fürdőruhában élvezik a hűs, jeges vizeket, miközben a hőmérséklet jóval 30 fok fölött van.

A földön egyébként itt a legszélsőségesebb az éghajlati viszony. Míg a februári átlaghőmérséklet –43,2 °C, addig a júliusi középhőmérséklet 15 fok körül alakul, de az ilyen szinten extrém hőség egyáltalán nem megszokott.

(via:24.hu)

Feltöltve: 2019.07.15.
Megnézve: 1265

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra