HIRDETÉS
HIRDETÉS

A hétvégére sem tér vissza a nyár, sőt, többfelé várható erős szél, zápor, zivatar, írja az Időkép.

Péntek reggel nyugaton borús, keleten napsütéses lesz még az idő, majd később oda is megérkeznek a felhők. Délelőtt nyugaton, később a Dunántúlon és a középső országrészben több helyen eső, zápor várható, nyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként megélénkül a nyugati szél. Hajnalban 7-16, napközben 19-26 fok várható.

Szombaton egy hidegfront éri el az országot, és már hajnaltól sokfelé zivatarok lehetnek. A viharokat néhol felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A nyutatias szél többfelé feltámad, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. Az eső valószínűsége az esti órákra csökken. Hajnalban 12-17, napközben 20-26 fok valószínű.

Vasárnap szeles napra és elszórtan záporokra, zivatarokra kell készülni. Az északias szelet sokfelé viharos lökések kísérhetik. Több csapadékra a keleti országrészben van esély. A hajnali 12-17 fokról napközben 22-26 fokra melegszik a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hosszútávú előrejelzése szerint jövő hét szerdáig ne számítsunk melegedésre, bár csapadék hétfőtől már nem valószínű a napközbeni hőmérséklet továbbra is 22-27 fok között lesz.

index.hu

Feltöltve: 2019.07.11.
Megnézve: 1255

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra