HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kálmán Olga bemutatta a programját.

Mint ismert, Kálmán Olga televíziós újságíró a Demokratikus Koalíció támogatásával, de független jelöltként elindul a budapesti főpolgármester-választáson. Az ellenzéki előválasztáson megméretteti magát.

Tegnap az ATV-ben, éppen a korábban általa vezetett Egyenes Beszédben jelentette be, hogy elkészült főpolgármesteri programja, amit ma be is mutatott.

"Bemutatom a programomat, amivel Budapestből európai otthont csinálunk. Döntsünk mi a saját életünkről, a saját otthonunkról, a mi Budapestünkről! Én ezt képviselem, egyenesen Budapestért!"

Célirányosan kérdezgette a fővárosiakat, amiből egy fontos konklúziót szűrt le: „városunkat mindenki szeretné a biztonságos otthonának érezni”. Programját 3 fő blokkra lehet felosztani:

Egészségügy
Köztisztaság
Közlekedés a fővárosban

A konkrét intézkedések:

Az egészségüggyel kapcsolatban az a célja, hogy elérjék, hogy 5 percen belül mindenki lefoglalhasson egy időpontot szakorvosi vizsgálatra, erre a főváros ügyfélközpontot hozna létre. 15 perc alatt el kell érni egy éjszakai ügyeleti patikát, ezt az éjszakai rendszert is a főváros üzemeltetné. 25 perc alatt ügyeleti ellátást kell kapnia mindenkinek, ennyi idő alatt ki kell derülnie, hogy egy rosszul lévő embernek milyen ellátás kell.

Az egészségügy és a köztisztaság után a közlekedés a legfontosabb gondja a fővárosi lakosoknak, ezért 18 éves korig ingyenessé tenné a közösségi közlekedést

Fontos a tisztaság és az egészséges levegő: „Fel fogjuk mosni a fővárosi aluljárókat naponta, az utcákat hetente” – hangzott el.
Havonta 10 fővárosi BKK-buszt elektromosra cserélne le

A kerületi parkolást készpénzmentessé kell tenni, csak telefonnal lehessen parkolójegyet venni

Egy év alatt megoldaná a 3-as metró légkondicionálását, szerinte ez lehetséges feladat

blikk.hu

Feltöltve: 2019.06.19.
Megnézve: 699

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra